FAQ

 • Как става доставката?

Всички поръчки на www.pufche.com се извършват с куриерските фирми Ойрошпед и Д&Д Експрес. Доставката се извършва от 3 до 5 работни дни след потвърждаване на поръчката. Винаги след завършена поръчка и правилно попълнени данни, получате обаждане по телефона от наш служител, за да се потвърди заявката. Ще получите също и електронна поща с потвърждение на вашата поръчка. Ако не получите имейл, молим да проверете дали не е попаднала в кутия „Spam“, вместо във входящата ви пощенска кутия.Може да Ви доставим пратката до посочен от Вас адрес или офис на куриерската фирма. Транспортните разходи се поемат от Вас, а в случай на рекламация, може да ни върнете продукта за наша сметка. Цената на доставката (в рамките на 5 работни дни) е  12 лв. за всички видове пуфове. Цената на Eкспресната доставка (в рамките на 3 работни дни) е 20лв. за всички пуфове. Плащането може да стане с наложен платеж при получаване на пратката или по банков път или чрез системата на e-pay. 

 

 • От какво са произведени?

Всички наши меки фотьойли са произведени от висококачествени еко кожи, мебелни дамаски или водоустойчива дамаска. Пълнежът е от EPS гранули (стиропорени топчета, експандиран полистирен), а диаметърът им е от 3 до 5 мм. 

 

 • С какво трябва да внимаваме при използването на пуф?

Има няколко важни неща, които трябва да знаем за различните видове пуфове:

 

1. Пуфове от еко кожа не трябва да се почистват с препарати, съдържащи спирт и абразивни частици. Също е добре да се внимава с използването на остри предмети, т.к. при срязване на кожата ще се изсипят стиропорените топчета.

2. Пуфове от мебелни дамаски и водоустойчива дамаска се перат в пералня до 30 °C. И при тях трябва да се внимава с използването на остри предмети, т.к. при срязване на кожата ще се изсипят стиропорените топчета.

 

 • Всички модели ли могат да се почистват?
 1. Пуфовете от еко кожа:

- Попийте веднага зацапания участък

- Отстранете остатъците от петното посредством чист мокър парцал или гъба, използвайки вода и мек сапун, с внимателни кръгообразни движения, за да не нарушите структурата на кожата.

- Изплакнете с чиста вода и парцал.

- Внимателно подсушете с чист парцал и изчакайте да изсъхне.

!Използвайте само чиста вода, не използвайте примеси и почистващи препарати!

2. Пуфовете от мебелни дамаски и водоустойчива дамаска: перат се в пералня на 30 °C и центрофуга до 800 оборота. 

 

 • Каква разликата между тези за вътрешна и външна употреба?

 

 1. Пуфовете от водоустойчива дамаска са подходящи за външна употреба. Дамаската не пропуска вода и цветовете са устойчиви на слънчева светлина. 
 2. Пуфовете от еко кожа и от мебелни дамаски могат да се използват навън (закрити тераси), но не трябва да са изложени на пряка слънчева светлина и не трябва да се мокрят. 

 

 • Можем да си купим допълнителен пълнеж?

Обикновено пуфовете намалят обема си стандартно с около 1/4 за около 2 години, в зависимост от честотата на изплозване. При нас можете да си поръчате допълнителен пълнеж за вашия пуф / барбарон / мек фотьоил / bean bag. Цената за 100 литра е 18 лв., а за и 200 литра – 36 лв. При интерес може да ни пишете на имейла за контaкти. 

 • Колко тежи един пуф?

Теглото на всеки пуф варира - от 3кг. до 6кг. в зависимост от вида. 

 

 • Условия за връщане?

Имате право да върнете наш продукт в рамките на 14 календарни дни от датата на покупка. За да направите това, трябва предварително да ни пишете на имейла, посочен в контакти. Клиентът заплаща само цената на куриерската услуга за връщането на продукта, а когато ние получим продукта Ви връщаме сумата за него. Връщането на сумата става в рамките на 14 работни дни по банков път като предварително сте ни изпратили точните си данни и IBAN.